LIONS Pihenő avatása Pécsen

A Horvát-, Bosnyák-, Macedon, Osztrák LIONS Kormányzóságok célul tűzték ki, hogy minden városban, ahol klubok működnek legyen egy virágos sétány, pihenő, vagy virágágyás, mely jelképezi a lionok jószolgálati munkáját. A projekthez az Olasz Kormányzóság is és a 2018.november 16-i pécsi avatással a Magyar Kormányzóság is csatlakozott.

A Pécs-Normandia és a Pécsi Első LIONS Clubok - akik feladataik elvégzéséhez adományokat gyűjtenek -, felajánlást tettek a városnak, annak minden lakójának, hogy a Kálvária úton, a Szentágothai sétányon a második bástya után, a Keltaur szobor előtt létrehoznak egy LIONS Pihenőt, mely egy 25 nm-es rózsaágyásból, egy térkövezett, szegéllyel ellátott kis részből áll, melyen két nosztalgia pad helyezkedik el. Az elültetett sárga színű rózsák, melyek majd csak következő év tavaszán borulnak virágba - mint a LIONS és Pécs városának egyik színe - a hovatartozást jelképezik.

Az avatáson részt vett az egyik ötletgazda, Horvátország PDG-je és az Eszéki Mursa

klub tagjai, LIONS Clubok Magyarországi Szövetségének II. Alkormányzója, a Dunántúli Régió Elnöke, Zóna Elnöke, a zónába tartozó klubok képviselői Székesfehérvárról, Zalaegerszegről, Balatonlelléről, Pécsről.

A Pécs-Normadia és a Pécsi Első LIONS Clubok az avatási ünnepség után, - melyet a Gyárvárosi Iskola Mazsorett csapata tett ünnepélyesebbé - átadták a létesítményt Pécs város lakosságának.

Őszintén reméljük, hogy az ország többi klubja is megvalósítja a projektet, s ekkor már országunkkal együtt hat országban virágozhatnak a „ lions rózsák ”.

Reméljük továbbá, hogy a város lakói, akiknek a felajánlást tettük, a sétányon sétálva, ha elfáradtak, sokan megpihennek majd a kitett padokon, s a feliratot látva megnézik honlapunkat, hogy megtudják kik is vagyunk, akik a világon 101 éve, Pécs városában 30 éve a „We serve” jegyében segítenek a rászorultakon.

Az eseményről hírt adott a Pécs TV híradója és a Dunántúli Napló.


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba