Hidak a Szórványba nyári tábor a Pécs-Normandia LIONS Club szervezésében

A sok nélkülözést megélt kislány mellett még 8 magyar gyermek érkezett Kárpátaljáról, 8 gyermek Erdélyből 1-1 kísérővel, 18-an Pécsről, 3-an pedig még Budapestről is csatlakoztak az egy hetes forgataghoz, mely során a diákok Pécs természeti, történelmi és kulturális kincseivel ismerkedtek meg játékos módon.

A pécsiek számára alapvetően napközis, a hátrányos helyzetű határon túliak számára viszont bentlakásos táborként megvalósuló napok rengeteg érdekességet tartogattak a gyermekek számára. Kezdve az első este mindenkit lenyűgöző Zsolnay Fényfesztiváltól, a vallási és történelmi kultúrkincsek bebarangolásán át, a mecseki kalandpark és a pécsi állatkert felfedezéséig. A határon túli gyermekek számára külön életre szóló élményt jelentett a Fonyódi és a Balatonlellei LIONS Club szemvillanás alatt érkező segítségével megvalósult 1 napos balatoni kirándulás is, amely a LIONS klubok összefogásának kivételes erejét is mintázza.
Az 1 hét az összetartozásról, egymás megismeréséről és megértéséről is szólt, melynek fénypontja az erdélyi és kárpátaljai gyermekek bemutatkozó estje volt, amely során a gyermekek egy megható műsor keretében mutattak be egy szeletet kulturális hagyományaikból és magyarságuk őrzésének mélységéből.

Gyorsan elröppent az 1 hét, de az események emlékbe zártan remélhetőleg még sokáig tovább élnek. Tovább élnek a barátságok is, amelyek a táborban köttettek, s melyek a világháló eszközének segítségével az országhatáron is átnyúlva, láthatatlan szálként kötik össze a résztvevőket. Mert a történelem ugyan elszakított, de a legfontosabbak közösek bennünk:

Magyarok vagyunk!
Magyarul beszélünk…
Magyarul álmodunk…


Képgaléria

Hír kategóriák

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Pécs-Normandia Lions Club

Adószámunk:
19035165-1-02
Számlaszám:


cím: 7623 Pécs,
Mártírok útja 7-9.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba