Elektronikusan bonyolította le közgyűlését a Pécs-Normandia LC

A Pécs-Normandia Lions Club idén is megtartotta májusban esedékes – a 2019/2020-as LIONS évet lezáró, évértékelő  -  közgyűlését. A körülmények idén lényegesen eltértek az eddig megszokottól. A koronavírus okozta világjárvány arra kényszerítette a társadalmat és a gazdaságot, hogy – ugyan más módon – de működjön tovább.

Klubunk időben felismerte a változás szükségességét, ezért – a Szövetség javaslatára és az időközben megjelent 102/2020 (IV.10) sz. Kormányrendeletnek megfelelően – május 6-án megtartotta közgyűlését elektronikus formában a „ZOOM” rendszert és a „survio” programot alkalmazva. A survio.com programmal le tudtuk bonyolítani a titkos tagfelvételt és a tisztségviselők titkos választását. Tíz napirendi pontban alapszabályt módosítottunk, új tagot vettünk fel, elnöki és pénzügyi beszámolót tartottunk, megválasztottuk a 2020/2021-es LIONS év tisztségviselőit, valamint az országos küldöttgyűlés képviselőit. Az elnöki beszámolóban elhangzott, hogy milyen sokrétű tevékenységet végeztünk az év során tagjaink aktív közreműködésével. Minden hónapra jutott egy-egy jelentős esemény:

-          július – milánói konvenció – 15 tagrészvételével,

nyári „Hidak a szórványba” tábor határon túli és pécsi gyermekek részvételével

-          augusztus – pótvizsga felkészítő tábor

-          szeptember – Európai Önkéntes Szolgálat (ESC) –s hallgatók fogadása, projekt indítása

-          október – németországi partner klub fogadása (5 napos program), jótékonysági ruhavásár

-          november – „25 éves a Szülőszállás” – konferencia, 

       a balatonlellei és fonyódi klub fogadása

-          december – karácsonyi vacsoraest

-          január – jótékonysági vacsoraest

-          február – részvétel a Bp-i MOZAIK Klub rendezvényén a Duna Palotában

(„Azért vannak a jó barátok” – S.Nagy István emlékkoncert)

-          március – „10 éves a LIONS-suli” – ünnepélyes taggyűlés,

felkészülés a járványhelyzet kezelésére – a Szülőszállás higiénés működési rendjének biztosítása (kézfertőtlenítőszer adagolók felszerelése, fertőtlenítő takarítás biztosítása, izoláció)

Mindezekből látszik, hogy klubunk folyamatos, aktív tevékenysége a megváltozott körülmények ellenére töretlen – a Szülőszállás működését biztosítani tudtuk – oktatási jellegű feladatainkat fel kellett függesztenünk, de mihelyt az élet visszaáll a megszokott kerékvágásba, folytatjuk a klub eddigi céljainak megvalósítását.

Az elektronikusan lebonyolított közgyűlés nem volt azonos a személyes találkozáson alapuló összejövetellel, de minden fontos feladatot a régi határidők megtartásával el tudtunk végezni és a szokatlan módszer ellenére jó hangulat jellemezte.


Képgaléria

Hír kategóriák

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Pécs-Normandia Lions Club

Adószámunk:
19035165-1-02
Számlaszám:


cím: 7623 Pécs,
Mártírok útja 7-9.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba