A LIONS Suli Alternatív Napközi Nincs Akadály pótvizsga felkészítő tábora

A Pécs-Normandia Lions Club 2014 óta idén 6. alkalommal szervezte meg pótvizsga felkészítő programját a társadalmi felelősségvállalásban elkötelezett egyetemista gyakornokok, középiskolás segítők és az egyesület foglalkoztatásában álló pedagógusok segítségével.

A program keretei között idén 26 gyermeket készített fel korrepetáló csoportunk 40 tantárgyból. A gyermekeket ezúttal is a pécsi általános iskolák, valamint a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat családgondozói delegálták hozzánk. A sajátos nevelési igényű gyermekektől elkezdve, családi traumákat hordozó diákokon át, a kamaszkort túl intenzíven megélő gyermekekig, rendkívül színes volt a hozzánk érkező augusztusi tanulók köre. Közös vonásként a motiváció-hiány legalább közepes, de jellemzően nagyobb vagy kiemelt mértékben természetesen minden esetben megjelent.

A program jelentős előrelépést mutatott a tekintetben, hogy a korábbi 2-3 egyetemistához képest ezúttal 7 tanár-szakos hallgató töltötte a gyakorlatát a program keretei között. A csoportos gyakorlat és az összefüggő egyéni tanítási gyakorlat mellett / előtt ugyanis az egyesületünknél is eltölthető közösségi pedagógiai gyakorlat biztosítja a leendő tanárok első közvetlen szakmai jellegű találkozását a tanítandó gyermekekkel.

A sok küzdelem, korrepetálói türelem, elfogadás, motiválás és a gyermeki oldalon felébresztett kitartás után végül 26 gyermekből 24 sikeresen teljesítette a vizsgát, melyre ezúttal is érvényes volt, hogy nemcsak a gyermekek, hanem azok a fiatal – középiskolás és egyetemista – önkénesek is sokat tanultak belőle, akik határaikat feszegetve küzdöttek a gyermekekért és olyan önismereti, önfejlesztési folyamaton mentek keresztül, amelyet hosszútávon is kamatoztatni tudnak.


Képgaléria

Hír kategóriák

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Pécs-Normandia Lions Club

Adószámunk:
19035165-1-02
Számlaszám:


cím: 7623 Pécs,
Mártírok útja 7-9.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba