25 éves Magyarország első szülőszállása

A Magyar Gyermekorvosok Társasága és a Pécs-Normandia Lions Club 2019. november 8-án egy konferencia keretében ünnepelte a kórházban ápolt gyermek és családja- Magyarország első Szülőszállása fennállásának első 25 évét.

A konferencián részt vett dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrás Minisztérium közigazgatási államtitkára, Ruzsa Csaba Pécs MJV alpolgárrmestere, dr. Sebestyén Andor a PTE Klinikai Központ elnöke, Boronkay Gusztáv a LIONS Clubok Magyarországi Szövetségének kormányzója, dr. Decsi Tamás lions díjas egyetemi tanár, PTE KK Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója, dr. Velkey György főigazgató főorvos, a Magyar Gyermekorvosok Társaságának elnöke, Dienes-Szabó Mercédes és Dienes Gézáné szülő, nagyszülő, dr. Csábi Györgyi egyetemi docens, a PTE KK Gyermekgyógyászati  Klinika, Gyermek- és Ifjúságpszihiátriai Osztályának vezetője.

A konferencián az elismerő köszöntőkön kívül az alábbi előadások hangzottak el: A társadalom támogatásának fontossága a pécsi egészségügy működésében., Gyermek a kórházban: múlt, jelen, jövő., Hat hónap a Szülőszálláson. Egy gyermekorvos lehetőségei a kórházi kezelés lelki következményeinek enyhítésében.,Egy fekvőbeteg intézmény lehetőségei a kórházi kezelés nemkívánatos következményei enyhítésében. Az eddig igénybe vett lehetőségek: 60.000 vendégéjszaka.

A szép számú közönség az előadások után sajtótájékoztatón és helyszínbejáráson vettek részt.

Kapcsolódó sajtóhír a pecsma.hu oldalról. 


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba